Gestalttherapie

Met liefde voor jezelf op weg naar authenticiteit

Geef jezelf Gestalte

De begeleiding is op basis van Gestalt. Dit biedt steun en is helend. Het is grondwerk. Het gaat over bouwen aan je fundamenten. Over zelfvertrouwen en eigenwaarde. Over jouw unieke talent. Over kracht en daadkracht. Over liefde en angst. Het leert je een basis te leggen van waaruit je jezelf, je relaties en je werk vanuit jouw kern vorm geeft. Zo ontstaat een levendige balans tussen je sensitiviteit en je daadkracht. Je bent toegerust om de avonturen die het leven brengt aan te gaan. Je ervaart meer vreugde, licht en liefde in je bestaan. Dit straalt uit naar jou en je omgeving.

De Cirkel van Groei

Deze cirkel laat zien op welke manier je jezelf gestalte te kunt geven. Dit gaat in stapjes en helder en concreet ga je hiermee aan de slag. Je leert je diepere wensen, jouw hartekriebeltjes te herkennen en ernaar te luisteren. Je leert te vertrouwen op je eigen wijsheid zodat jouw talent kan stralen en je vorm weet te geven aan jouw leven, je relaties en je werk op een manier die jou past.

Creatieve Expressie

Expressie en Gestalt horen bij elkaar. Ze gaan beide over vormgeven aan dat wat er van binnen naar buiten wil. Creatieve werkvormen ondersteunen het proces van bewustwording. Ze helpen om, via een andere weg dan de ratio, expressie te geven aan dat wat je, bewust of onbewust, bezig houdt. Ook is het geven van expressie een adequate manier om je energie en je emoties richting te geven, te geleiden.
© Joke Plaatsman alle rechten voorbehouden
2016